üvegezés, tükör méretre vágása, beépítése, ajtó- ablak üvegezés,  thermo üveg méretre gyártása, beépítése, drótüveg,  zuhanykabinok, üveg ajtók és falak, üvegkorlátok, hőálló üveg, (kandalló- kályha ajtóba), festett- színezett üveg,   lakatosmunkák:  erkélyek, korlátok, fém ajtók ablakok készítése, felülvilágítók, biztonsági rácsok készítése


Edzett üveg.

 

Üvegvastagság: megegyezik a síküveg vastagságával
( Nem összetévesztendő a biztonsági üveggel! )

Előállítása:

Előállítása megegyezik a float üveggel. A beépítendő üveget float üvegből mérete vágják, majd az üveget különféle hőhatásnak kitéve edzetté teszik. Az edzés hatására egy kemény, nagy nyomásnak ellenálló üveget kapunk. Nehezen törik, de rideg erős behatás következtében az edzett üveg is eltörhet. Törés hatására az edzett üveg „szétfolyik” hasonlóan, mint a gépjárművek szélvédői, így komoly sérülést nem tud okozni. Az edzett üveget vágni nem lehet, így az utólagos megmunkálásra nincs lehetőség.
Ajánlott felhasználási terület:
Olyan felületeknél ahol térelválasztás, a fényátbocsátás fontos, hőszigetelés kevésbé. Igény a nagy üvegfelület és annak „törhetetlensége” illetve a nehéz áthatolhatósága. Pl. Erkély és egyéb korlátok, üvegtetők, üvegajtók, üvegfalak, polcok stb.