üvegezés, tükör méretre vágása, beépítése, ajtó- ablak üvegezés,  thermo üveg méretre gyártása, beépítése, drótüveg,  zuhanykabinok, üveg ajtók és falak, üvegkorlátok, hőálló üveg, (kandalló- kályha ajtóba), festett- színezett üveg,   lakatosmunkák:  erkélyek, korlátok, fém ajtók ablakok készítése, felülvilágítók, biztonsági rácsok készítése


Cégünk az alábbi módon és feltételekkel áll Tisztelt Ügyfeleink szolgálatára:Vállalunk:


 

 • 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 mm-es síküvegek méretre vágását,  beépítését, 
 • 3, 4, 5, 6 mm-es síktükrök méretre vágását, beépítését, 
 • 3, 4, 5, 6 mm-es csiszolt szélű tükrök készítését, beépítését,
 • 3, 4 mm-es fehér, színes katedrál üvegek méretre vágását, beépítését,
 • 3, 4, 5, 6 mm-es síküvegből, illetve katedrál üvegből, hővisszaverő  (bevonatos) üvegből, biztonsági üvegből hőszigetelt üvegek készítését, beépítését,
 • Domború, homorú üvegek, domború, homorú tükrök, edzett  üvegek, hőálló üvegek gyártását, beépítését,
 • Üvegkorlátok, üvegajtók gyártását, beépítését,
 • Biztonsági üvegek és edzett üvegek gyártását, beépítését,
 • Hőálló üvegek (kandalló üvegek) méretre vágását, beépítését,
 • Üvegfóliázás natúr, színes, biztonsági fóliával.
 • Fémszerkezetbe épített üvegezés esetén a fémszerkezet felújítását, festését.


A munkafelvétel történhet:
 
 • üzleteinkben
 • telefonon
 • online

Elérhetőségeink megtekinthetők a „Kapcsolat” menüpont alatt.
Speciális munka illetve anyagbeépítés esetén munkatársunk „Megrendelőlap”-ot állít ki, mely során előleget kér cégünk. Előleg mértéke a számla végösszegének 20-30 %-a.
A munkavégzés történhet műhelyünkben, Budapest XII. kerület Csörsz u. 1 szám (bejárat Avar utca felől) vagy a külső helyszínen. Külső helyszínen történ végzett munkavégzés esetén cégünk kiszállási költséget számol fel. Ennek nagysága függ a megtett km-től az esetlegesen elszállítandó nyílászárok, üvegek mennyiségétől, a munkaterület megközelíthetőségétől, nehézségi fokától.


Árképzésünk:

A végösszeget befolyásoló tényezők:

- Anyagár:

A megvásárolt, beépített üveg fajtája, mérete. A méreteket cm-ben kérjük és adjuk meg. A m2-t egy tizedig és ahhoz felfelé kerekítve számoljuk. Az így kapott m2-t beszorozva az üvegfajták fajlagos m2 árával kapjuk a méretre vágott üveg árát. Az árkatalógusban lévő m2 ár viszonyítási ár, hisz nem mindegy, hogy az üveg méretre vágásánál az egy m2 egy darabból tevődik ki vagy 20 darabból. Értelemszerűen a 20 db.-ból álló egy m2-nyi üveg méretre vágása sokkal több időt vesz igénybe, ebből következik, hogy a kicsi üvegek m2 ára többre jön ki. Helyszíni üvegezésnél a 0,3 m2-nél kisebb üveget 0,3 m2-rel számoljuk. Két üveg esetén a legkisebb számolt méret 0.25 m2, míg kettőnél több üveg esetén 0.2 m2 . Díjazásunk a 3,0 m2  üvegméret felett, egyedi árképzés alapján történik. Cégünk fenn tarja a jogot az árkatalógusban szereplő m2 ár egyedi árképzését.

- Felület,

üvegkeret megtisztítása a régi üvegtől, tömítőanyagtól (számlán kerettisztításként szerepel) :
Nem minden üvegezés esetén kell a keretet, rámát kitisztítani. Nem csak olyan nyílászárókat üvegezünk melyekben eltört az üveg, hanem újakat is.  Ennek megfelelően az ekkor felszámításra kerülő beépítési négyzetméterár nem tartalmazhatja a kerettisztítást, mert nincs is. Vagy kitört üvegű nyílászárót kell újraüvegeznünk, de a kerettisztítást az ügyfél maga elvégezte, így szintén nem számolhatunk fel kerettisztítást. Nem képzünk külön beépítési árt olyan üvegezésre melynél kell keretet tisztítani és ahol nem. Ez csak az adminisztrációt növelné, ráadásul igazságtalan az ügyfelekkel szemben is, hisz nem lehet előre kiszámítani és egységesíteni, hogy egy adott üvegezési munkánál a kerettisztítás 5 percig vagy 30 percig tart. Amennyiben vasszerkezet üvegezéséről van szó, ahol a keret több 10 éves és az üveg rögzítését szolgáló fém befogató elemek illetve csavarok berozsdásodtak, belerohadtak a keretbe úgy a kerettisztítás akár egy óráig is eltarthat. Nincs két egyforma munka, ezért állítjuk azt, hogy a beépítési négyzetméterárba nem lehet automatikusan belevenni a kerettisztítást. Az úgy logikus és igazságos, ha a kerettisztítást külön számoljuk és a számlán is külön részletezzük. Önök is tisztábban látják az esetleges javítás körülményeit. 

- Kiszállás:

Egy átlagos kiszállás: Üzemanyag felhasználás 1-2 liter gázolaj, ami kb. 750 Ft. Hozzáadjuk a kopás, a rezsi, a jármű vételárának 1 km-re vetített fajlagos árát és már 1000 Ft. költség felett járunk. A kiszálláshoz tartozik a járműbe pakolás, az üveg biztonságos rögzítése, ami kb. 5-10 perc. Útidő 5-10 perc. A helyszínen vagy környékén parkoló keresése. Az ügyfél felé jelzés hogy megérkeztünk. Az ügyfél beenged a munkaterülethez, ez újabb percek, főleg, ha munkaterület emeleten van és még lift sincs. A járművünktől a munkaterületig egy fordulóval nem tudjuk a szerszámok, üveg, esetleges bak odaszállítását megoldani, így általában többször kell az utat megtennünk. A munkaterület előkészítése, az ügyfél környezetét, tárgyait letakarni a tisztításkor automatikusan keletkező szilánkoktól több perc. Idegen munkaterületen semmi sem áll kézre, nincs meg semminek a helye, így a munkavégzés bonyolultabb, időigényesebb mint a műhelyben. Újabb lehetséges plusz percek. Takarítás, újabb percek. A munka befejeztével minden kezdődik elölről. Bármilyen kis munkáról is beszélünk a konkrét üvegezésen kívül még akár 1 órát is számolhatunk csak a külső munkavégzés miatt, az úgynevezett kiszállásra, még akkor is, ha a szomszéd utcában kell dolgoznunk. Továbbá a kiszállásba be kell építeni a kockázatot, hogy az üveg a szállításkor eltörik, ami ritkán, de előfordul.  A fentiekből következik, hogy amennyiben a kiszállást gépjárművel kell végeznünk, bármely közel is, úgy minimum 2000 Ft. kiszállási díjat mindenképpen el kell kérnünk. Kiszállási díjtól nagyobb munka esetén eltekinthetünk.Összegzés:

Külső munka, beépítés esetén csak a pontos munkamenet , anyagszükséglet, munkakörülmények ismerete esetén tudunk pontos díjat megállapítani. Nincs két egyforma munka, ebből következik, hogy nincs két egyforma munkadíj sem.
Cégünk normatáblázat alapján állítja ki a számlákat, mely több tételből állhat. Pl.:

1, az ügyfél által kiválasztott üveg árából, vagy bedolgozási árából, mely tartalmazza az üveg árát és a beépítéshez szükséges idő munkabérét.
2, továbbá, ha szükséges a kerettisztításból, amire akkor van szükség, ha régi, már korábban is üveget tartalmazó ráma még tartalmazza a törött üveget illetve a tömítőanyagot. Ezeket értelemszerűen el kell távolítani az új, ép üveg beépítéséhez.
3, továbbá tartalmazhatja még a számla az esetleges kiszállási díjat, amit akkor kér cégünk az ügyféltől, ha az üvegezést nem a műhelyünkben kell, illetve lehet elvégezni.

Átutalásos számlakiegyenlítéskor a fizetési határidő 15 nap. Késedelmes fizetés esetén a cégünk jogosult késedelmi díjat felszámolni, ami a mindenkori jegybanki alapkamat kétszerese, de minimum 5000 Ft.
A konkrét elszámolható költségek után a munkadíj fele, a jelenlegi törvények szerint, adó. A leírtak figyelembe vételével kerül kiszámításra a rezsi óradíj.
Az üzletben megrendelt termék elkészültéről a Megrendelő telefonon értesítést kap. Amennyiben a Megrendelő az értesítést követő 5 munkanapon belül a terméket nem veszi át, úgy az 5 munkanap feletti időszakra cégünk tárolási költséget számol fel, melynek összege 500 Ft./nap. Amennyiben a megrendelő a terméket 60 napon belül sem veszi át, úgy a Kft. jogosult a terméket másnak értékesíteni vagy megsemmisíteni.