üvegezés, tükör méretre vágása, beépítése, ajtó- ablak üvegezés,  thermo üveg méretre gyártása, beépítése, drótüveg,  zuhanykabinok, üveg ajtók és falak, üvegkorlátok, hőálló üveg, (kandalló- kályha ajtóba), festett- színezett üveg,   lakatosmunkák:  erkélyek, korlátok, fém ajtók ablakok készítése, felülvilágítók, biztonsági rácsok készítése


Síküveg (Float üveg)

 

Üvegvastagság: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 mm-es. Ennél vastagabb üveget csak nagyon speciális helyeken használják, az építőiparban nem jellemző.

Előállítása:
Korábban a felolvasztott üveget előmelegített vashengerek közt egyenletes felületűvé hengerelték, így készült a síküveg, ablaküveg.
A modern síküveg előállítására az úgynevezett „úsztatott” (angolul: float) üveggyártási módszer szolgál. Az „úsztatott” kifejezés arra vonatkozik, hogy a gyártás során a forró üveget olvasztott ónon úsztatják. Az úsztatott eljárás által rendkívül precíz felszín, sima felület és tökéletesebb optikai, torzmentes adottságú üveg jön létre. A körülbelül 1000°C hőmérsékletű olvadt üveget a kazánból egyenletesen öntik kémiailag ellenőrzött körülmények között egy sekély ónfürdőbe. Az üvegalapanyag úszik az ónon, kiterjed és egyenletes felületű lesz. Az üveglap vastagságát a szilárduló üvegszalag húzásának sebességével változtatják. Hőkezelés (ellenőrzött hűtés) után az üveglap felhasználható.
Ajánlott felhasználási terület:
Olyan felületeknél ahol a térelválasztás, a fényátbocsátás, átláthatóság fontos. Pl. Kültéri dupla ablakok, ajtók. Beltéri ajtók, stb.